Iron Config & Backup Tool

Iron Forum for english speaking people
Hotcakes
Posts: 33
Joined: Thu Jul 08, 2010 3:05 am

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby Hotcakes » Mon Nov 28, 2016 1:14 am

Hotcakes wrote:Unfortunately I have still not been successful using this tool to try to get Win10 to register it as default browser. Using this tool, it launches Iron (v47) as Admin but when I go to the Settings to click the 'make Iron default' button, the button does not appear and instead there is text saying Iron is already registered as default browser. This ONLY happens when Iron is started as Admin (otherwise the expected 'make Iron default' button appears) and Win10 does not have an entry to select Chromium as default browser, just Edge.

This problem remains in the version of this tool that ships with all versions up to v54.


yetubokahu
Posts: 19
Joined: Thu Nov 24, 2016 7:25 pm

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby yetubokahu » Thu Mar 30, 2017 10:23 am

1. Disable Developer mode ext-pop-up
http://stackoverflow.com/questions/3028 ... sions-pop/

2. Clear new tab(white) option


User avatar
SRWare
Site Admin
Posts: 2768
Joined: Sat Jan 19, 2008 4:16 am

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby SRWare » Thu Mar 30, 2017 10:52 am

yetubokahu wrote:1. Disable Developer mode ext-pop-up
http://stackoverflow.com/questions/3028 ... sions-pop/

2. Clear new tab(white) option


Note:
You (mostly) don't need the developer mode in Iron. You can install .crx directly without problems!
Iron-Updates via Twitter: http://twitter.com/srware

Donations via Paypal and Bitcoin:
http://iron-start.com/spenden.php

100% anonymous VPN with no-log policy:
https://www.perfect-privacy.com/en/features?a_aid=ip-secrets


yetubokahu
Posts: 19
Joined: Thu Nov 24, 2016 7:25 pm

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby yetubokahu » Thu Mar 30, 2017 11:19 am

SRWare wrote:Note:
You (mostly) don't need the developer mode in Iron. You can install .crx directly without problems!


IF it add as zipped folder and change zip to crx it will "CRX_MAGIC_NUMBER_INVALID" error
And it need to add as developer mode, use repuck button, delete added as dev, and add repucked .crx. And do it with all old extensions


MST246
Posts: 4
Joined: Tue Aug 22, 2017 2:51 am

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby MST246 » Tue Aug 22, 2017 3:03 am

Will this tool work with other chrome browsers? I love this thing but mom won't switch to Iron.


jeffshead
Posts: 19
Joined: Tue May 31, 2016 1:38 am

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby jeffshead » Wed Feb 07, 2018 3:29 pm

Tool is not working for me on Win7x64 with Version 61.0.3200.0 (Developer Build) (64-bit).

I am in the process of migrating to a new Win7 machine. No errors when creating the backup or when restoring it on the new machine but the only thing that restores are the bookmarks. When I open Iron, I get an alert that some setting were reset and it asks if I want to rest them all.

Is there a fix for this or a way to manually copy all settings, extension etc.?


usikpa
Posts: 21
Joined: Wed Jan 08, 2014 7:16 pm

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby usikpa » Mon Dec 24, 2018 11:00 pm

Can't register Iron as default browser with this tool either: it launches the browser as it says in Admin Mode, yet when I open the settings page, it fails to open, all I get is a sour face look
Image
1280x1024(54.47 kB)


campbell
Posts: 9
Joined: Fri Mar 09, 2012 7:38 pm

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby campbell » Wed Mar 20, 2019 8:21 am

Please explain if synchronization of extension works in this version or not?!.
I spent many hours trying to transfer my profile from old pc to another.

All without success. :(

After copying the entire contents of the Profile folder or through the Iron_Backup_Config_Portabl tool to the new computer, the browser reports that the settings are damaged and there is not a single extension on the new computer.

Synchronization via google account does not load the extension to a new computer. The ActivateSyncPortable tool does not help load an extension either. I see in chrome: // sync-internals / Extensions 52 , but they are not loaded on the new computer.
I am offered to install 52 extensions manually !!! It's horrible. I tried to change versions and tried again from 65 to 72, without successfully. What am I doing wrong? Please help me with advice on how to upload an extension to a profile on a new PC. :ironvschrome


Milouze
Posts: 11
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:08 am

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby Milouze » Sun Mar 31, 2019 10:17 am

I've been using Iron Portable till now. I am now planning to move to the proper setup (desktop) version.

Could you please let me know which tool to use and how to step by step proceed for this migration ?


Felindril
Posts: 5
Joined: Wed Dec 14, 2016 8:17 pm

Re: Iron Config & Backup Tool

Postby Felindril » Thu Apr 25, 2019 1:43 pm

Hi,

campbell wrote:Please explain if synchronization of extension works in this version or not?!.
I spent many hours trying to transfer my profile from old pc to another.
All without success. :(


Same here, trying to copy a profile from one computer to another (both Win10, running IronPortable 64 bits v73.0.3800.0) with no success. Each time the "new" iron starts, it complains about corrupted data and removes everything except the bookmarks, which is utterly irritating.

We definitely need some help here, please.

What's the point of being "Portable" if it can't be... ported ?

Cheers.



Return to “SRWare Iron Support (English)”

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 13 guests