How do I change my user agent?

Iron Forum for english speaking people
taltamir
Posts: 40
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:20 pm

How do I change my user agent?

Postby taltamir » Tue Aug 19, 2014 5:39 am

From the chrome vs iron comparison
User-Agent

The User-Agent in Chrome is only be changeable with parameters over a link or command, which isn't really ideal for permanent usage.

The User-Agent in Iron can be flexiblel and permanently changed by UA.ini.


So, how do I do it? I searched my C drive for UA.ini and no such file exists, which means I need to create it? how do I create and use such a file for iron?


JustMe
Posts: 46
Joined: Thu Jul 14, 2011 2:35 pm

Re: How do I change my user agent?

Postby JustMe » Tue Aug 19, 2014 11:13 am

The UA.ini is in C:\Program Files\SRWare folder.


taltamir
Posts: 40
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:20 pm

Re: How do I change my user agent?

Postby taltamir » Tue Aug 19, 2014 10:00 pm

JustMe wrote:The UA.ini is in C:\Program Files\SRWare folder.

This is incorrect, there is no such file in the SRWare root folder. That is where you are supposed to PLACE such a file once you created it.
well, actually in C:\Program Files (x86)\SRWare\
The last x32 PC CPU was manufactured in 2005. for the past 9 years all CPUs have been x64 (well, all PC CPUs, there are a few netbooks with early intel atoms which were also x32)

As for use instructions:
Step 1: Create new text file
Step 2: copy paste this code into the text file

Code: Select all

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2049.0 Safari/537.36
to emulate google chrome v37 (this makes the google chrome store work again, so your extensions can update again and you can install new ones)
Step 3: rename the file into ua.ini and place it in C:\Program Files (x86)\SRWare\


ja444cobs
Posts: 11
Joined: Thu Feb 09, 2017 11:14 pm

Re: How do I change my user agent?

Postby ja444cobs » Wed Apr 19, 2017 3:23 pm

This method does not working at all.
It's not possible to change User-Agent in Iron via ua.ini file!
It's possible to do via Iron-shortcut command only...
What a pitty.


taltamir
Posts: 40
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:20 pm

Re: How do I change my user agent?

Postby taltamir » Mon Apr 24, 2017 10:20 am

ja444cobs wrote:This method does not working at all.
It's not possible to change User-Agent in Iron via ua.ini file!
It's possible to do via Iron-shortcut command only...
What a pitty.

it used to work back in the days of v37
it might not work like that anymore though since we are way past that version.



Return to “SRWare Iron Support (English)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests