Adblocker?

Iron Forum for english speaking people

Adblocker?

Postby DaveIron » Sun Nov 22, 2009 7:22 pm

Does Iron 3.0.197 have an adblocker available of some sort? Will Iron #4 have an inbuilt adblocker?

I am fully aware that adverts are important for revenue but sometimes they are incredibly annoying if I am writing email or reading my online reader. K-Meleon has an inbuilt adblocker & Opera has a content blocking ability. If SRWare Iron had something like that it would be virtually perfect.
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am


Re: Adblocker?

Postby DaveIron » Tue Nov 24, 2009 7:16 pm

OK, I have seen this:

11.10.2008: Adblocker integrated in Iron

The wish of many users comes true: We integrated an Adblocker in Iron!
With a filterlist so nearly all online-advertising can be blocked. A working list can bedownloaded here and just has to be copied to the Iron folder (e.g: C:\Program Files\SRWare Iron\). Note: You must first get the latest version of Iron you can find under "Downloads".
So Iron is the first Chromium based webbrowser worldwide which has an adblocker included.

I have looked at Local Disc (C:) Program Files - SRWare Iron & there are 6 subfolders: Dictionaries, Extensions, Locales, Plugins, Resources & Themes. There are also other files including 'adblock'.

Could someone please tell me what & where do I copy & paste to activate the adblocker?

I'm sorry if this sounds like a silly question but I like to be sure about copying into C-drive folders. :?
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am


Re: Adblocker?

Postby alinescoo » Wed Nov 25, 2009 6:32 am

Open the adblock.ini file you've written above in Iron's installation folder and add into it the filters list located in here:
    http://fanboy.co.nz/adblock/iron/adblock.ini

For me it worked... Good luck
alinescoo
 
Posts: 13
Joined: Fri Aug 28, 2009 7:49 pm


Re: Adblocker?

Postby DaveIron » Wed Nov 25, 2009 2:57 pm

OK thanks.
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am


Re: Adblocker?

Postby DaveIron » Wed Nov 25, 2009 3:15 pm

I tried to copy it into the adblock notepad but it just wouldn't save. :(

Talk me through step by step if you would be so kind. I am running Windows Vista Home premium 32 bit.
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am


Re: Adblocker?

Postby z25blink » Wed Nov 25, 2009 7:50 pm

Just few super-easy steps

1)download adblock.ini from this site
..... http://www.srware.net/downloads/adblock.ini
or... http://fanboy.co.nz/adblock/iron/

2) and put it inside "root folder" of Iron .... C:\Program Files\SRWare Iron\Adblock.ini

3) shut down Iron browser, run Iron again = now adblocker working

Fanboy Adblock list is frequently updated,
so You can download manually new list after each month (for example)....if you want!

More information here (in German, but easy)
viewtopic.php?f=4&t=88#p199
z25blink
 
Posts: 67
Joined: Sat Nov 07, 2009 2:29 pm


Re: Adblocker?

Postby alinescoo » Wed Nov 25, 2009 8:27 pm

Please open the webpage I mentioned, select all the filters and copy it to clipboard (Ctrl+C). Now, close the Iron browser and open the adblock.ini file in notepad and paste the copied content (Ctrl+V).

If notepad doesn't save the file, make sure you have administrator rights and the UAC is disabled. UAC can be found in Control Panel/User section. Good luck
alinescoo
 
Posts: 13
Joined: Fri Aug 28, 2009 7:49 pm


Re: Adblocker?

Postby DaveIron » Thu Nov 26, 2009 1:51 am

OK thanks. I figured out most of it myself but I didn't realise I would have to disable the UAC. Thanks.
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am


Re: Adblocker?

Postby DaveIron » Thu Nov 26, 2009 2:36 am

It worked! Thanks. :D
DaveIron
 
Posts: 119
Joined: Wed Jul 15, 2009 7:09 am



Return to SRWare Iron Support (English)

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests