Iron won't start on Linux Mint 15

Iron Forum for english speaking people

Iron won't start on Linux Mint 15

Postby bournetoday » Thu Aug 15, 2013 10:40 pm

Hi,

I just installed Iron 28.0.1550.0 on Linux Mint 15... with absolutely no result. After installation, the Iron icon shows up in the Mint start menu, but when I click on it, nothing happens. I tried rebooting as well as reinstalling, same result--nothing. What gives?

Thanks,
Tim
bournetoday
 
Posts: 5
Joined: Wed Oct 24, 2012 6:00 pm


Re: Iron won't start on Linux Mint 15

Postby mapx » Fri Aug 16, 2013 1:28 pm

did you try to launch iron in a terminal window ? (to see the errors ..)
mapx
 
Posts: 640
Joined: Fri Jul 30, 2010 2:02 pm


Re: Iron won't start on Linux Mint 15

Postby bournetoday » Sun Aug 18, 2013 12:41 am

mapx wrote:did you try to launch iron in a terminal window ? (to see the errors ..)


I just tried, and got the following:

timothy@TIMOTHY-HP-Pavilion-Sleekbook-14-PC /usr/share/iron $ ./iron
./iron: error while loading shared libraries: libudev.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
bournetoday
 
Posts: 5
Joined: Wed Oct 24, 2012 6:00 pm


Re: Iron won't start on Linux Mint 15

Postby mapx » Mon Aug 19, 2013 5:28 pm

see
viewtopic.php?p=19753#p19753
viewtopic.php?p=13212#p13212


see also (for default browser)
viewtopic.php?p=18298#p18298

someonme (other forum)
"My problem was a missing library that is installed by default in Ubuntu but is missing from the base install of Kubuntu. The browser runs once the missing library is installed. "
mapx
 
Posts: 640
Joined: Fri Jul 30, 2010 2:02 pm


[SOLVED] Iron won't start on Linux Mint 15

Postby bournetoday » Sat Sep 07, 2013 10:04 am

I followed the suggestion from the first link, and it worked. Thanks so much!





mapx wrote:see
viewtopic.php?p=19753#p19753
viewtopic.php?p=13212#p13212


see also (for default browser)
viewtopic.php?p=18298#p18298

someonme (other forum)
"My problem was a missing library that is installed by default in Ubuntu but is missing from the base install of Kubuntu. The browser runs once the missing library is installed. "
bournetoday
 
Posts: 5
Joined: Wed Oct 24, 2012 6:00 pm



Return to SRWare Iron Support (English)

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 12 guests